Maths Daily Quiz Series Paper Set 1 - Maths Science Corner

Latest

Math and Science for all competitive exams

Maths Daily Quiz Series Paper Set 1

Maths Science Corner

Maths

Daily Quiz

Series

Paper Set 1

Series

On Maths science corner you can now get solution of competitive exams mathematics and reasoning questions. All questions are of quantitative aptitude. All these questions are asked in various examinations like SSC (Staff Selection Commission) CGL (Combined Graduate Level), CHSL (Combined Higher Secondary Level) Group A, Group B, GPSC (Gujarat Public Selection Committee), HMAT, HTAT, TAT, TET 1, TET 2, CRC, BRC, BRP exams.

These posts are made precisely to give you the best shortest possible solution of all the questions.

Solutions cover variety of topics which are listed below :

Mathematics
Number System
LCM and HCF
Simplification
Power, Indices and Surds
Average
Ratio and Proportion
Percentage
Profit and Loss
Discount
Simple Interest
Compound Interest
Time and Work
Pipe and Cistern
Time and Distance
Boat and Stream
Sequence and Series
Algebra
Trigonometry
Geometry
Mensuration (2 - D and 3 - D)
Statistics and Data interpretation

Reasoning
Analogy or Similarity
Blood Relationship
Symbols and Notations
Classification
Direction and Distance tests
Schedule day/date/time
Series
Coding - Decoding
Word formation
Syllogism, Statement and Conclusions
Ranking and Arrangement
Finding the missing Number
Arithmetical problems
Arrangement of words in logical order
Cubes and Dice
Logical Venn Diagram
Series
Mirror Images
Water Images
Paper cutting and folding
Completion of figures
Embedded Figure
Deviation of figure

We will try to cover above all types of questions. So, keeping in touch with us will give you chance to crack various Government and Other Exams.

Today we are going to give you the Paper Set 1 of #Series question of #Dailyquiz in #Maths asked earlier in various competitive Examinations. Yoy can follow Maths Science Corner on Facebook pageTwitter and Telegram. Enjoy the Paper Set 1 and keep learning.

Series Paper Set 1





Questions With Answers

Direction : In the following questions, a series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given options that will complete the series :

1. 10, 100, 200, 310, ?
Ans : 430

2. 4/12/95, 1/1/96, 29/1/96, 26/2/96 , ?
Ans : 25/3/96

3. 2, 3, 10, 29, 66, ?
Ans : 127

4. 1, 0, 3, 2, 5, 6, ?
Ans : 7

5. 1438, 1429, 1417, 1402, ?
Ans : 1384

6. 18, 24, 21, 27, ?, 30, 27
Ans : 24

7. 2/3, 4/7, ?, 11/21, 16/31
Ans : 7/13

8. 25, 50, 30, 45, 35, 40, ?
Ans :40

9. 2460, 3570, 4680, ?
Ans : 5790

10. 7714, 7916, 8109, ?
Ans : 8311

You can get Other Daily Quiz answers from here.

You can get Std 6 Material from here.

You can get Std 7 Material from here.

You can get Std 8 Material from here.

You can get Std 10 Material from here.

No comments:

Post a Comment